Selecteer een pagina

Wat hebben we nodig?

  • 1  komkommer
  • 1  rode paprika
  • 0.5  witte kool
  • 2 cm verse gember
  • 3 teentjes knofllook
  • 1 tl kurkuma
  • 250 ml witte wijnazijn
  • 3 el suiker

* Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten met een lepel.

* Snijd de komkommer in dunne plakjes.

* Snijd paprika en de witte kool in dunne reepjes. ( Je kunt ook andere groentes nemen zoals wortel& tauge )

* Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en blancheer de groente circa 2 minuten. Dus eigenlijk kort koken..

* Giet de groente af en spoel de groente koud.

* Rasp de gember en de knoflook ( pas op je vingers ) en meng ze met de kurkuma en een beetje zout. Breng de wijnazijn met de suiker aan de kook en voeg de gemberpasta toe.* Besprenkel vervolgens met het kruidenazijnmengsel. Laat de atjar circa 15 minuten afkoelen en bewaar in een weckpot.

 

Selamat makan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *