Selecteer een pagina

Ingrediƫnten

1/2 kg varkenskarbonade (met bot!) in stukken gehakt
4 eetlepels olie
2 eetlepels water

Kruiden

10 eetlepels gesnipperde uien
4 gesnipperde teentjes knoflook
1/2 theelepel peper
3 theelepels gemberpoeder
2 eetlepels fijngehakte bakgember
1 eetlepel gembervocht
2 eetlepels azijn
4 eetlepels ketjap
zout

* Bestrooi het vlees met peper, gemberpoeder en zout en laat dit een uurtje intrekken.

* Braad het daarna in de olie tot het lichtbruin is, bak ook de uien en knoflook even mee.

* Voeg er een scheut water aan toe, de gesneden bakgember en het gembervocht, azijn en ketjap en laat het gerecht doorsudderen tot het vlees zacht is. ( ong 20 min )

Babi ketjap is bijzonder lekker als men haar een dag of wat van tevoren maakt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *