Selecteer een pagina

Benodigdheden:

  • 360 gram kipfilet, in reepjes gesneden
  • 400 gram kokosmelk
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 200 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 8 plakjes laos
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 1 rode peper, in ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 handjes taugé

Plet de stengels citroengras en snijd ze doormidden. Neem een ruime soeppan en breng de bouillon, laos, citroengras, knoflook, rode peper en basterdsuiker zachtjes aan de kook. Zodra het geheel kookt, voeg je de kokosmelk toe.

Voeg vervolgens de kipreepjes en champignons toe en laat dit op laag vuur al roerend sudderen, tot de kip gaar is. Voeg vervolgens de vissaus, het limoensap en de taugé toe. Laat twee minuutjes pruttelen en schep dan de tom ka kai op. Het citroengras en de laos kan je voor het opdienen uit de soep vissen of aan tafel eruit halen.