Selecteer een pagina

Klassieke crème brûlée

12 kleine bakjes

ingrediënten

–      1 vanillestokje

–      1 l slagroom

–      10 eidooiers

–      140 gr suiker

–      60 gr rietsuiker

nodig: brander, oven (tijdig op 95 graden zetten) – we kunnen de pizzaoven gebruiken, en dan de schaaltjes omhoog zetten

wil je minder vet dan kan je de room deels vervangen door melk

 

Bereiding crème brûlée

  1. Snijd een vanillestokje in de lengte en schraap er het merg uit
  2. Doe het geheel in de helft van de room en verhit het mengsel enige tijd op een laag vuur
  3. Meng de eidooiers met de witte suiker en klop het romig,
    meng er dan de andere helft van de room door
  4. Klop er nu de verhitte slagroom door tot je een mooi glad mengsel hebt
  5. Giet het mengsel in een passende (platte) schaal en koel het terug op ijs (vanwege de tijd)

Oven & koelen

  1. Verwarm de oven voor op 95 graden
  2. Giet de crème voorzichtig in kleine schaaltjes
  3. Bak de bakjes 1 uur tot ze stevig en toch zacht zijn
  4. Koel de bakjes terug en vervolgens in de koelkast tot ze afgekoeld zijn

Presenteren

Vlak voor serveren de rietsuiker erover

strooien en karamelliseren met een brander