Selecteer een pagina

Zalmtorentje met blini’s

12 personen

 

Ingrediënten

  2 courgette

  250 gr gekookte bieten

  125 ml crème fraîche (bekertje)

  300 gr zalm

  1 bakje tuinkers, dille oid voor decoratie

 

Schaaf met een kaasschaaf 2 dunne plakjes per persoon van de courgette. Verhit de grillpan en gril de courgette 1 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen op een bord.

Doe de bieten in de beker van de staafmixer. Pureer met de staafmixer en schep de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de zalm in 12 porties. Schep 1 tl bietencrème op een blini. Leg hierop 1 plakje courgette en beleg met 1 portie zalm. Herhaal nogmaals.

Maak zo 1/2 torentjes per persoon. Verdeel over borden en garneer met de tuinkers.