Selecteer een pagina

Doperwtensoep

4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 25 g boter
  • 600 ml groentebouillon (heet)
  • 100 ml slagroom
  • 450 g diepvriesdoperwten
  • wat blaadjes verse munt

Bereiden

Smoor de ui in de boter in een soeppan (deksel erop) tot hij zacht is.

Voeg de kokendhete bouillon, slagroom, erwtjes, muntblaadjes, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat dan 5 Ć  10 minuten sudderen. Hoe korter, hoe mooier knalgroen de soep, maar ook hoe taaier de erwtenvelletjes.

Pureer de soep grondig met de staafmixer. Haal hem liefst nog door de roerzeef voor een fluwelig zacht resultaat.

Extra benodigd

Staafmixer

Tip

Mooie schuimige soep? Giet de kokendhete gepureerde soep in een hoge kom. Voeg een scheut ijskoude slagroom toe en pureer nogmaals met de staafmixer.