Selecteer een pagina

8 personen

  • 8 portobello’s
  • 600gram verse spinazie (gewassen, droog)
  • 150 gram Italiaanse harde kaas (bijv. Grana Padano)
  • 2 blik linzen (400g)
  • 20 plakjes bladerdeeg
  • paneermeel
  • sesamzaad
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • tijm
  • evt. cranberrysaus
  • evt uitsteekvormpje

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Hak de spinazie en wok de spinazie al omscheppend enkele minuten (zonder toevoeging van water of olie).

Spoel de linzen af en voeg deze toe aan de spinazie.

Snijd dunne plakjes van de Italiaanse kaas en verbrokkel deze over de vulling. Breng het geheel op smaak met zout, peper en tijm.

Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit. Leg een plakje bladerdeeg voor je, schep er een laagje paneermeel op, een hoopje spinaziemengsel en leg de portobello hier weer bovenop.

Dek af met een nieuw plakje bladerdeeg en druk de randen toe. Bestrooi met sesamzaadjes en prik gaatjes in het deeg/de portobello.

Bak de Portobello Wellingtons op een met bakpapier bedekte bakplaat minstens 35 minuten in een voorverwarmde oven van 210 graden.