Selecteer een pagina

Wat hebben we nodig? Voldoende voor ongeveer 15 stokjes

  • 500 g kipfilet, in blokjes van ca. 2 cm
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel Sambal Oelek
  • 3 theelepels Gehakte Knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels suiker
  • Gebakken Uitjes

 

*Marineer de kipfilet minimaal 1 uur in een mengsel van de ketjap, ui, citroensap, 1 eetlepel sambal en de knoflook.

* Week de satéstokjes ondertussen in wat warm water (ze verbranden zo minder snel bij het grillen).

*Rijg de kip aan de stokjes.

* Rooster de spiesjes in ca. 7 minuten bruin en gaar. Bestrijk ze bij het draaien enkele malen met de olie.

* Giet de pindasaus erover en bestrooi met de gebakken uitjes.

 

Lekker!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *