Selecteer een pagina

Ingrediënten

250 gram cocos
2 eetlepels ui, fijngesnipperd
knoflook uit de knijper naar smaak
½ eetlepel laos
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 theelepel trassi
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
1/2 theelepel serehpoeder
sambal oelek naar smaak (of een andere sambal, b.v. sambal trassi of manis)
wat geraspte citroenschil
1 eetlepel goela djawa of bruine basterdsuiker (voor zoetere seroendeng wat meer)
zout naar smaak (voorzichtig beginnen!)
1 eetlepel tamarinde
1 tot 1,5 eetlepel olie om mee te beginnen (met teveel olie wordt de seroendeng niet droog)
100 gram zoute pinda’s met of zonder vlies

 

Bereiding

* Gebruik het liefst een anti-aanbakpan, of een lichte wok.

* Fruit ui en knoflook in de olie.

* Doe nu het vuur uit of neem de pan van het vuur.

* Voeg alles toe, behalve de tamarinde, de cocos en de pinda’s.

* Fruit alles even op niet te hoog vuur.

* Nu de tamarinde erbij, en even “droog” fruiten.

* Strooi de cocos erbij en bak die onder voortdurend roeren op laag vuur lichtbruin.

* Houd het vuur laag, anders verbrandt de cocos en wordt de seroendeng bitter.
Laat de seroendeng afkoelen in een platte schaal en roer de pinda’s erdoor. Roer tijdens het afkoelen een paar keer met een vork alles los.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *