Selecteer een pagina

steak tartaar

voor12 porties

1 kg rundersteak (diamanthaas/schouderhaas/jodenhaas)
100 gr zeer fijn gesnipperde sjalot
100 gr brunoise (in fijne blokjes gesneden) kappertjes
100 gr brunoise (in fijne blokjes gesneden) cornichons (kleine augurkjes)
2 el fijne bieslookringen
2 el fijn gesneden bladpeterselie
2 el dijon mosterd
6 el tomatenketchup
tabasco naar smaak
Worcestersaus naar smaak
2 sardientjes fijn gedrukt
grof zeezout en peper uit de molen

 

garnituur:
mini sla, even aangemaakt met wat olie, peper en zout
Zet een grote diepe kom vooraf koud in de koelkast en zorg dat al het snijwerk al is gedaan, met een scherp mes zodat de smaak en vorm van de kruiden en overige garnituren behouden blijft. Snijd het koude vlees in kleine blokjes. Meng gedoseerd alle gesneden garnituren (sjalot, kappertjes, cornichons, bieslook, bladpeterselie) bij het koude vlees in de kom.

Voeg dan de mayonaise, ketchup, mosterd, tabasco en Worcestersaus toe. Als laatste een fijn gedrukt sardientje met een paar druppels van de olie erbij en meng het geheel luchtig met twee vorken. Proef het gerecht, voeg naar smaak peper en zout toe en proef opnieuw. Goed op smaak?