Selecteer een pagina

Wat hebben we nodig? (6 personen)

  • 2 stukken kipdijfilet
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 stengels citroengras
  • evt paprika of …
  • 8 citroenblaadjes
  • 1/2 doosje sjitaken
  • 1 stukje gember
  • 2 rode pepers
  • 1 1/2 blikje kokosmelk
  • 2 el limoensap
  • 2+ el vissaus
  • 1+ el bruine suiker
  • verse koriander
  • 2 lente uitjes

Snij het citroengras in stukken van 3 cm, zodat je die later kan verwijderen. Tel het aantal.

  1. Zet de kippenbouillon in een grote soeppan op middelhoog vuur. Stel dat je overgebleven kippenbotten hebt kun je deze ook toevoegen. Breng het geheel aan de kook.
  2. Voeg de fijn gesneden kipdijfilet, de sjitaken, het citroengras, de citroenblaadjes (tellen), de gember en de pepers toe.
  3. Laat het geheel 5 tot 8 minuten koken of tot de kip gaar is.
  4. Verlaag het vuur naar middel. Voeg de gember, de kokosmelk, de vissaus en eventueel extra groenten als je deze wilt gebruiken. Roer goed en laat het rustig sudderen voor 2 minuten.
  5. Verlaag het vuur naar een lage stand, voeg de limoensap toe en roer door de soep.
  6. Doe een smaak test. Zoek naar de juiste balans tussen pittig, zuur, zout en zoete smaken. Je begint met zoutig, je voegt meer vissaus toe als de soep niet zoutig of smaakvol genoeg is. Als de soep te zuur is voeg je de suiker toe of zelfs meer suiker als je dit nodig vind. Als de soep te pittig is, of als je deze romiger wilt dan kun je meer kokosmelk toevoegen. Als de soep niet pittig genoeg is kun je meer pepers toevoegen.
  7. Vis de citroenblaadjes en de stukken citroengras uit de pan.Schenk de soep in soepkommen, besprenkel deze met een beetje koriander en de fijngesneden lente uitjes/paprikVis de citroenblaadjes en de stukken citroengras uit de pan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *