Selecteer een pagina
Tussengerecht voor 16 personen


Benodigdheden:
VOOR DE PINEAU DES CHARENTES SAUS:

  375 ml Pineau des Charentes
  375 ml witte wijn
  250 ml room
  250 ml crème fraîche


3 takjes tijm
  3 sjalotjes
  1 laurierblad

VOOR DE ZALMTIMBOCCA

1 kilo zalmlende (van gelijke dikte, geen staartstuk).

1 bos salie 16 plakken dungesneden

ontbijtspek (lange dunne plakken.

De Pineau des Charentes saus. Maak de sjalotten schoon en snij ze klein.
Laat de Pineau des Charentes en witte wijn samen met de sjalotjes, laurierblad en tijm tot ongeveer 1⁄3 inkoken.
Voeg de room en crème fraîche toe en laat verder inkoken tot in de saus blijft hangen aan een lepel.
Breng met zout en witte peper op smaak.

De Zalmtimbocca: Snijd 16 gelijke stukken zalm. Bestrijk ze dun met olie en strooi er weinig zout en peper over. Leg op de bovenkant een of twee blaadje(s) salie en wikkel er in de lengte een plakje ontbijtspek omheen.
Leg de zalm op de bakplaat. Laat de vis in de oven in ca. 10 -15 min tot rosé garen (afhankelijk van de dikte en temperatuur van de zalm). Kerntemperatuur 50 °C. (Als er aan de zijkant van de zalm gestolde eiwitten ontstaan is de zalm al te gaar geworden).

presentatie

  1. schep op ieder bord wat saus, leg hier op een stukje zalm
  2. garneer met wat geblancheerde zeekraal
  3. indien beschikbaar kan je een krokantje bijvoegen